Russianartspecialist.nl - Just love Russian art, the Russian people and the Russian land
My Blog

Religious art

Stille Zaterdag 2015: Oproep uit Oekraïne

Verslag conferentie over de Oekraïne, 5 april 2015, Fraterklooster, Tilburg

Kerken spreken zich juridisch en politiek uit, niet christelijk, volgens dr. Cyril Hovorun. Seculiere organisaties spreken zich humanitair uit, niet juridisch en politiek. De omgekeerde wereld, volgens Hovorun. 

Kerkleiders kijken de andere kant op en zwijgen met als gevolg dat kerken leden verliezen in Oekraïne.

Dr. Lydia Lozova vertelde daarentegen een indrukwekkend verhaal over een priester in Kiev die op lokaal niveau veel werk verricht voor hulpbehoevende parochianen en andere slachtoffers van de oorlog.

Photo impression exhibition opening "Francis and Nature"

Niel Steenbergen, De armoede van FranciscusDe gestigmatiseerde Franciscus
Everything was enchanting. Geen passender entourage voor de opening van de tentoonstelling "Franciscus en de natuur" was denkbaar. De jonge kunstenaar Pavel van Houten sprak het toegestroomde publiek in de prachtige kloostertuin van het Museum voor religieuze kunst op 28 juni jl toe. Een begaafd gitarist bracht muziek uit Franciscus' tijd, Albeniz en Messiaen ten gehore, terwijl een dolgelukkige dichter luidkeels zijn pasgemaakte gedichten declameerde. De wethouder (zie op foto hierboven in gesprek met de kunstenaar Rinke Nijburg) deed daar nog een schepje bovenop door het museumpersoneel een hart onder de riem te steken.
Website Builder provided by  Vistaprint