Russianartspecialist.nl - Just love Russian art, the Russian people and the Russian land
My Blog

Elena Preis

Za 22 juni 2013, 15-17 uur: Alle werken Elena Preis uitgestald!
Karin de Bont, curator Ignatius Gallery, Amsterdam         

Voor info over de kunstenares, zie artikel door dr. Inge Wierda in: 
Prospekt. Tijdschrift over Rusland (UvA):

Voor info over het Nederland-Ruslandjaar 2013, zie: 

Elena Preis: Retrospective and Recent Works (2013)

The Ignatius Gallery in Amsterdam organised a Preis retrospective as part of the Netherlands-Russia Year 2013 earlier this year. It was a premiere of her oeuvre in the Netherlands, in which the artist made a clear statement. In September 2013 another major exhibition opened in the Otten Kunst Raum, where recent paper reliefs -and sculptures by Preis will be shown along works of her sculptor-friend Vasily Pavlovksy. The exhibition can be seen until 5 December in Hohenems (A).

Elena Preis was born in Stalinist Russia in 1937.

Opening expositie Elena Preis in Amsterdam

Het Nederland-Ruslandjaar is niet alleen bedoeld om de economische betrekkingen te onderstrepen. Er is ook oog voor de mens achter de handel, al vinden de staten elkaar minder in hun opvattingen over mensenrechten dan in de culturele dimensie. En is het niet juist de beeldende kunst die aan verbroedering een belangrijke en positieve bijdrage kan leveren? Het Ignatiushuis haakt bij deze gedachte aan, met een interessante expositie van het werk van Elena Preis, die op 28 april jl. werd geopend.

Ook de kunstenares zelf was aanwezig.

Contemporary Russian Art. Solo-Exhibition of Elena Preis from Moscow

28 april t/m 28 juni 2013, Ignatius Galerie, Amsterdam 

In het kader van het Nederland-Ruslandjaar 2013 heeft www.russianartspecialist.nl een tentoonstelling eigentijdse Russische kunst georganiseerd in samenwerking met Karin de Bont van de Ignatius Galerie. Solo-exposant is Elena Preis, een achternicht van Wassily Kandinsky. 

Preis werkt in verschillende schilder- en grafische technieken. Te zien zijn expressieve houtsneden, abstracte lino’s en collages, en minimalistische papier-reliëfs.
Website Builder provided by  Vistaprint