Russianartspecialist.nl - Just love Russian art, the Russian people and the Russian land
My Blog

Lezing 'Matisse', za 16 mei, Plein van Siena, Amsterdam

LEZING ‘MATISSE IN HET STEDELIJK’, PLEIN VAN SIENA
Malevich was mooi! Maar met haar prachtige presentatie van Matisse en stukken uit de eigen collectie schittert het Stedelijk Museum nu weer helemaal. We kunnen weer apetrots en blij zij met zo’n geweldig museum voor moderne kunst in onze eigen stad en hoofdstad, Amsterdam.
  T
Tot 16 augustus zijn de fraaiste stukken uit de vaste collectie van het Stedelijk naast het pure werk van Henri Matisse te zien. Voor het eerst in zestig jaar is een grote solo-expositie van deze ‘vader van moderne kunst’ in Nederland te zien. De tentoonstelling De oase van Matisse werd 27 maart geopend en hoe! "Overrompelend en prachtig", aldus (Het Parool), "een triomf" (NRC Handelsblad); het zijn maar een paar grepen uit de lovende woorden van pers en bezoekers. 
 
In deze lezing zal kunsthistoricus dr. Inge Wierda het oeuvre van Matisse in een kunsthistorisch perspectief plaatsen met een knipoog naar religieuze en spirituele aspecten daarvan. Ook de verschillende technieken waarin hij gewerkt heeft en de sublieme verbanden die de staf van het Stedelijk met de eigen collectie gelegd hebben, zullen aan bod komen in een kleurrijke en vrolijke powerpointlezing.
 
Locatie: Plein van Siena, Rijnstraat 109 hs
Tijd: za. 16 mei 2015 van 14.00 – 16.00 uur  
Kosten: € 9,-
Aan te melden: info@pleinvansiena.nl,  
tel: 020 -  4422009 / 0640203577
                                                            
Website Builder provided by  Vistaprint